Monday, 18 July 2011

HARI KELUARGA PASTI AT TAUFIQ 2011

16 Julai 2011, Sabtu PASTI At Taufiq Pekan telah menganjurkan Hari Keluarga yang diadakan di Pantai Sepat, Penor Kuantan. Penyertaan Guru-guru, semua murid PASTI dan keluarga mereka berjaya mengumpulkan hampir 200 orang peserta pada hari tersebut.

Seawal 7.45 pagi, semua pelajar PASTI dan ibu-bapa berkumpul diperkarangan Madrasah As Siddiq, Kg Pulau Serai Pekan. Sebuah bas disewa khas untuk membawa pelajar PASTI ke destinasi Hari Keluarga sedia menunggu dan ibu-bapa pelajar kebanyakan membawa kenderaan masing-masing untuk ke destinasi hari keluarga.

Tepat jam 8.30 pagi, rombongan peserta hari keluarga PASTI At Taufiq telah sampai ke Pantai Sepat dan disana beberapa Ahli Jawatankuasa penganjur telah sedia menunggu untuk menyambut ketibaan pelajar dan keluarga masing-masing.

Pelbagai acara menarik seperti pertandingan mewarna, sukaneka kanak-kanak dan sekaneka ibu bapa pelajar telah berjaya menghidupkan program hari keluarga tersebut. Dengan bantuan saudara Isha Asmawi yang petah berjaya menceriakan suasana hari keluarga tersebut. Pertandingan sukaneka seperti boling kelapa, lari dalam guni, bola rotan dan tiup belon telah menjadikan pelajar dan ibu bapa seronok dan ceria.

Kebanyakan ibu bapa peserta sangat berpuas hati dengan program hari keluarga PASTI yang dianjurkan dan berharap usaha ini dapat diteruskan setiap tahun kerana ia dapat mengeratkan silaturrahim dan ukhwah sesama Islam.

Program Hari Keluarga PASTI At Taufiq telah dirasmikan oleh Pengerusi PASTI Pekan yang juga Timbalan Ketua Pemuda PAS Pekan Sdr. Azizur bin Abdullah. Dalam ucapan perasmian, beliau sempat mengingatkan ibu-bapa tentang peri pentingnya mendidik anak-anak dengan didikan Islan sejak dari awal usia anak-anak. Sekolah pra yang diberi nama PASTI mampu menawarkan produk pendidikan Islam untuk anak-anak awal usia dan ini dapat dibuktikan apabila setiap tahun permintaan untuk memasuki PASTI sentiasa tinggi.

Institusi pra sekolah PASTI At Taufiq adalah dibawah kelolaan Dewan Pemuda PAS Kawasan Pekan. Kejayaan Dewan Pemuda PAS mengendalikan 4 buah PASTI diseluruh Daerah Pekan patut diberi pujian.

Pihak penganjur ingin merakamkan ucapan terima-kasih diatas penyertaan ibu-bapa pelajar PASTI pada program hari keluarga tersebut dan mengucapkan jutaan terima-kasih kepada AJK Dewan Pemuda PAS Kawasan Pekan, Sdr. Syed Hasnol, Sdr. Naim, Sdr. Nazhar, Abang Wan Zainuddin, Abang Par kerana telah sama-sama menjayakan program Hari Keluarga PASTI At Taufiq.

Photo program untuk dikongsi bersama ;
No comments: