Wednesday, 24 August 2011

PAS PEKAN ZIARAH HOSPITAL MENJELANG EIDUL FITRI

Pada 16 Ogos 2011, PAS Kawasan Pekan telah membuat kunjungan dan ziarah ke Hospital Daerah Pekan untuk menyampaikan sumbangan hari raya kepada pesakit-pesakit dan beramah mesra dengan kakitangan Hospital Pekan.

Rombongan PAS Pekan kali ini diketuai sendiri oleh Yang Dipertua PAS Kawasan iaitu Ustaz Abu Kasim Manaf. Timbalan YDP Cikgu Abu Kassim Abdul Ghani, Ketua Muslimat Dr Harison dan AJK PAS Kawasan dan AJK Muslimat Kawasan juga turut serta dalam kunjungan tersebut.

Seawal jam 3.00 petang, rombongan PAS Pekan telah disambut oleh beberapa kakitangan Hospital Pekan peringkat pegawai dan jururawat.

Sejumlah 90 bungkusan sumbangan hari raya diagihkan kepada penghuni wad-wad dan juga kepada semua kakitangan Hospital Pekan. Program lawatan dan ziarah Hospital Pekan ini merupakan program tahunan Lajnah Kebajikan PAS Kawasan.

Kebanyakan pesakit amat gembira menerima kunjungan rombongan PAS. Ketua Muslimat PAS Kawasan yang juga merupakan seorang pengamal perubatan dan memiliki Klinik Persendirian adalah amat tidak asing bagi pesakit dan kakitangan Hospital. Kebanyakan pesakit juga adalah bekas pesakit di Klinik beliau.

Yang Dipertua PAS Kawasan Ustaz Abu Kasim Manaf berharap program yang mulia ini dapat diteruskan kerana ia dapat mengeratkan hubungan silaturrahim dan membantu menggembirakan masyarakat yang sedang ditimba musibah dan ujian kesihatan. Beliau menganggap program lawatan dan ziarah kali ini berjaya dan berharap ia dapat diteruskan pada tahun-tahun yang akan datang.

No comments: